Bettfysiologi och huvudvärk

Bettfysiologi och huvudvärk

Huvudvärk, stressad, trött?
Ilande och ömmande tänder?

Det är tämligen vanligt att i perioder av livet känna sig mer stressad och pressad än andra. Det kan vara studier, småbarn, högt tryck på jobbet eller kanske en närstående som behöver extra stöd av något skäl.

Vad än stressen beror på så kan den ge symptom av att pressa eller gnissla tänder. Pressningen kan i sin tur ge dig besvär som stela käkar, huvudvärk, ilande tänder och tänderna och deras ev restaureringar slits fortare. Gnisslar du så är man ofta ganska symptomfri men slitaget kan bli än värre och det kan låta rejält för den som ligger bredvid.

Är det så att du är i en stressig period eller vet med dig att du återkommande har ovanstående besvär så kan en bettskena vara svaret. De med kraftig bruxism kan gå från skeptiska till att inte vilja sova en natt utan sin skena, så stor skillnad kan den göra.

Vi utreder hur det förmodligen ligger till för dig och vid behov så kan vi framställa en individanpassad bettskena bara för dig.
Huvudvärk kan man få av många olika anledningar och orsaken kan ibland vara fler än bara en. Ca 10% har vad vi kallar bruxism, att man antingen gnisslar och/eller pressar tänder.

Hos oss arbetar vi för ditt leende och för att hålla dina tänder friska och fräscha hela livet.

Vart du hittar oss

Besök oss gärna på Facebook