Tandblekning

Tandblekning

Vill du ha vitare tänder och funderar på tandblekning?

Trygg tandblekning
Det finns olika blekningsmetoder och undersökningar visar att blekning inte är skadligt om det utförs på rätt sätt. Låt alltid en tandläkare bedöma situationen först!

Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan tandläkaren eller tandhygienisten ta bort med en putsning. Om missfärgningen däremot ligger djupare kan en blekning vara lösningen. Det blekmedel som används tar sig nämligen in, via sprickorna i emaljen, till dentinet som finns därunder och bleker det. Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en tandläkare först undersöker och bestämmer vilken typ av material som ska användas och hur länge behandlingen ska ske.

Innan blekning
För att kunna bleka tänderna måste vissa kriterier vara uppfyllda. Om du har fyllningar måste de vara av god kvalitet. Om det finns hål i tänderna måste det vara behandlat.
Ytliga beläggningar och tandsten bör vara borta. Även ditt tandkött måste vara friskt och du får inte ha några sjukdomar i munnen.

Vi hjälper dig med denna bedömning, för att blekningen skall kunna utföras på ett säkert sätt!

s

Hos oss arbetar vi för ditt leende och för att hålla dina tänder friska och fräscha hela livet.

Vart du hittar oss

Besök oss gärna på Facebook